Andělé žijí mezi námi. Mám důkazy.

6. 05. 2019 10:12:00
Podařilo se mi tajně zachytit okamžiky přítomnosti andělů v našich životech. Andělů, co nás provází a upozorňují na důležité okamžiky. Jak nejlépe to umí. Že občas nerozumíme jejich chování? Pomohu vám.

Po letech intenzivního pozorování a studia chování andělů jsem jich už několik rozklíčovala.

Anděl probouzející.

Na rozdíl od nás ho probouzí první ranní paprsky, které ještě ani nedopadly na zem. Mezi závěsy vytvoří malou skulinku pro denní světlo, připraví vodu na čaj a těsně před probuzením nám ze spánku vyžene špatné sny, aby se nám lépe vstávalo. Má s tím dost práce, kdybychom otravné myšlenky netahali sebou do ložnice, ušetřiili bychom mu energii na složitější případy dne...

A té práce dostat nás každé ráno z postele, když budík už potřetí zazvoní! Ale upřímně, takový ranní souboj s andělem o peřinu není vůbec k zahození, protože anděl nás vždycky nechá vyhrát a my můžeme po další půlhodince vstávat do nového dne s pocitem vítěze.

Anděl pokušitel.

Díky tomuto andělovi se rychleji přesouváme z říše snů do světa bdění. Je něco, co nás rychleji probere, než stříkající voda z kohoutku od vany, když otočíme kohoutkem nad umyvadlem? Nebo mokrá podlaha, na které balancujeme a snažíme se neskončit na zemi? Vylitý čaj na košili?

Někdy se nám zdá jeho humor nepochopitelný, někdy se i zamračíme. Ale on to vždycky myslí dobře, připravuje nás tím na malá denní překvapení, která nás díky tréninku z ranního škádlení už vůbec nerozhodí.

Anděl inspirující.

Že nevíte, kde začít? Chybí vám nápad? Neumíte se rozhodnout? Uvařte si dobrou kávu, pohodlně se posaďta a vezměte do ruky svůj oblíbený notes. Za chvilku přijde, zlehka vám zakryje oči (ne, není to spánek, jak se mnozí ve vašem okolí domnívají) a z dlaní přesune přes vaše víčka myšlenku. Nejprve se vám bude zdát nepolapitelná, nejasná a nepřirozená...

Ale když uvolníte ztuhlá záda a roztáhnete křídla, proteče vám tělem, urovná se a přestane bolet. Dopijte kávu a všechno, co vám proudí tělem, si zapište. Až si k tomu příště sednete, zjistíte, že je to ono.

Anděl střežící domácí teplo.

Kdykoli se chystáme z domu odejít, ať už do práce nebo za kamarády, nenápadně se nám přisaje za krk a šeptá do ucha představy, jaké by to bylo krásné natáhnout se na pohovku a jen tak se válet... Rozestele postel, rozvoní po místnosti kávu, rozloží na stůl rozečtenou knihu.

A když nic z toho nezabere, schová nám klíče od bytu. Až je konečně najdeme, rozhodnuti i přes zpoždění na schůzku dorazit, zapře se nohami o rám dveří a my, bojující s neviditelnou silou, ve své horlivosti zakopneme o ten nejnižší práh v bytě a umažeme si kalhoty.

Nemračte se, udržte si nadhled a smiřte se s tím, že se vás jen všemi způsoby snaží udržet doma. Ale když to nevzdáte a svého domácího anděla na chvilku opustíte, přivítá vás poté vůní domova, kterou umí vytvořit pouze on.

Anděl opatrující náš spánek.

Sedí celou noc u postele a stráží. Vábí krásné sny a přikrývá nás, jakmile nám sklouzne peřina. Zhasíná lampičku, uklízí nedočtenou knihu a přivírá okno, když je venku hluk. Občas odběhne pomoci svému andělskému kolegovi, odvádějícímu naše děti v polospánku na toaletu. Potom se vrací a dýchá teplo pod peřinu.

Nezlobte se na něj, když občas usne a vám se vloudí do snu něco nepříjemného. I anděl občas zdřímne... A co si budeme povídat, po tak náročném dni má na to snad i nárok.

Setkala jsem se zatím jen s několika anděly. Pozorováním jejich soužití s lidmi jsem však už nyní došla k překvapivému objevu - nezávisle na existenci andělů mohou většinu jejich práce zastat i lidé. Zkuste být andělem i vy. Mají toho opravdu nad hlavu a každou pomocnou ruku vítají.

Autor: Monika Kleinova | pondělí 6.5.2019 10:12 | karma článku: 23.81 | přečteno: 1467x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Fotoblogy

Marek Trizuljak

Od prvního jarního dne k Velikonočním svátkům

Rovnodennost, první jarní den, úplněk a brzy poté velikonoční svátky. Obrazové dojmologie ... ... ...

28.3.2024 v 15:39 | Karma článku: 10.78 | Přečteno: 91 | Diskuse

Jaromír Šiša

Auto moto veteráni všude možně i jinde.

Třeba pod střechou velkých prostorných i malých útulných muzeí. Nebo na všech možných srazech, případně je potkáváme jen tak v prostoru. Pro svoji krásu a eleganci je obdivujeme a s úctou k těm, kteří jim vdechli nový živý život.

28.3.2024 v 10:03 | Karma článku: 35.48 | Přečteno: 1717 | Diskuse

Petr Široký

Jak jsem potkal brouky (Díl LXII. - Rokycany 12 - Jaro je tu)

Broučí znalosti většiny z nás plynou z dávné četby Ferdy Mravence a občasného setkání s druhem dostatečně velkým či nápadným, aby si ho člověk povšiml – střevlík, beruška, chroust, zlatohlávek.

28.3.2024 v 8:42 | Karma článku: 16.13 | Přečteno: 156 | Diskuse

Martina Pazourová

Po dešti......

Nenapadá mě nic jiného, než text písně paní Judity Čeřovské.Foto Nikon D 70. Jo, a dalo to docela fušku :-)

25.3.2024 v 23:00 | Karma článku: 12.40 | Přečteno: 212 | Diskuse

Veronika Foglová

Květná neděle 2024

Uteklo to jako voda, a svatopostní doba nám vstoupila do své závěrečné fáze - Svatého týdne, po němž nadejdou Velikonoce.

24.3.2024 v 15:21 | Karma článku: 11.17 | Přečteno: 157 | Diskuse
Počet článků 20 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1201

Těší mě psaní, fotografie, knížky, cesty dlouhé i krátké, pozorování lidí a sbírání jejich příběhů...

 

Mé postřehy najdete na stránkách www.monikakleinova.cz

Ráda se s vámi poznám...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...